Skip to main content

Hawk

(Accipiter) genul de păsări din ordinea prădătorilor. Adaptat la viata si obtinerea de mancare in padure. Aripile scurte cu un vârf divizat și o coadă lungă oferă un zbor de manevră printre copaci în timpul urmăririi și confiscării prada. Pași puternici, cu gheare lungi ascuțite. Audierea este ascuțită. Cuibul în copaci. În stabilirea a 2-6 ouă monocrome sau gălbui. Nasizhivaet în principal de sex feminin. Puii petrec foarte mult timp în cuib, ambii părinți îi hrănesc. Alimentele principale sunt mamifere și păsări mici, mai puțin adesea amfibieni, reptile și insecte. 52 specii. Distribuit pe scară largă; sunt absente numai în zonele arctice, antarctice și fără deșert. În URSS există 5 specii: goshawk, sparrow, un tub, un sparrowhawk mic și un sparrowhawk chinezesc.

Marea Enciclopedie Sovietică. - M .: Enciclopedia sovietică. 1969-1978.